Een perspex molen met in de dop een molen. Als u aan de dop draait komt de inhoud er gemalen eruit. Het zoutmolentje is gevuld met roze Himalayazout en piment d'Espelette.
De piment d'Espelette in het zout is afkomstig uit het Baskische dorpje Espelette. Deze rode peper is door de Baskische bemanningsleden van de vloot van Columbus meegebracht uit Midden-Amerika. In de omgeving van Espelette bleek dit pepertje uitstekend te gedijen. Aan de monumentale gevels van het dorpje wordt nog altijd de piment d’Espelette te drogen gehangen. Het is een wat zoete peper. AOC geeft de garantie dat de peper echt uit het dorpje afkomstig is.
Himalayazout is een trend in Frankrijk. Het wordt ook wel oerzout genoemd. Het zout uit het Himalayagebergte wordt in onderaardse grotten losgehakt en in korrels gemalen. Miljoenen jaren geleden was hier een zee. Er zijn verschillende kwaliteiten himalayazout. Dit zout is de kwaliteit Diamant du sel.
De zoutmolen is 15 cm hoog.
De inhoud is 50 gram zout.